Glas Javnosti
posta

BERANE VELIČANSTVENO DOČEKALO PATRIJARHA PORFIRIJA: Zvona manastrira ĐURĐEVI STUPOVI, krst od 15 metara i ogroman broj vernika (FOTO+VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Građani Berana dočekuju patrijarha sprskog gospodina Porfirija koji će sutra u manastiru Đurđevi Stupovi ustoličiti episkopa budimljansko - nikšićkog Metodija.

 Ispred manastira se okupio veliki broj vernika, narod pristiže sa trobojkama uz povike "Kosovo je srce Srbije". Oko manastira su raspoređene bezbednosne snage.

Patrijarh Porfirije je u 17 sati stigao u Berane. Tada su se u 17 časova oglasila zvona manastira Đurđevi Stupovi, a svakog trenutka se očekuje dolazak poglavara Srpske pravoslavne crkve.

Na Bogavskom brdu kod Berana obnavljena je najveća trobojka u Crnoj Gori, i postavljen krst visine 15 metara, sve u čast prve posete patrijarha ovom gradu na severu Crne Gore, piše podgorički Dan.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Berane online (@beraneonline)

 

 

Patrijarh Porfirije dolazi u Berane, gde će sutra sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem ustoličiti izabranog vladiku budimljansko-nikšićkog Metodija.

od ranog jutra radilo na obnovi trobojke i postavljanju krsta, a sve u čast dolaska patrijarha SPC.

Na tom mestu je, podsećaju, postojao krst koji je verujući narod Berana postavio za vreme litija koje su organizovane u znak protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti, koji je pokušao da nametne DPS Mila Ðukanovića.

Ispred manastira Ðurđevi Stupovi podignut je plakat sa likom prvog srpskog arhiepiskopa Svetog Save.

U 19 časova planirana je večeranja služba.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR