Glas Javnosti

Berane nastavlja litije, okupljanje kod manastira Svetog Simeona

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

U skladu sa odlukom Episkopskog saveta Srpske pravoslavne crkve, u crnoj gori se nastavljaju litije u nedelju 21. jula u 19 časova.

Građani će se okupiti kod manastrira Svetog Simeona odakle nastavljaju do manastira Đurđevi Stupovi, uz poštovanje mjera NKT – a.

Kao vid protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovesti, litije će se održati u svim gradovima gde su na vreme prijavljene.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohija pozvao je juče vernike i ostale učesnike molitvenih litija da se i u litijama i u svakodnevnom životu pridržavaju zdravstvenih mera protiv širenja korona virusa, koje se odnose na ličnu higijenu i zdravstvenu zaštitu.

 Dužnost nam je da, čuvajući sebe, čuvamo i sve oko sebe. Jer, brat, a svaki čovek nam je brat, najveća je svetinja na zemlji - navodi se u pozivu upućenom preko Radio Svetigore.

Mitropolit Amfilohije javno je pozvao Državno tužilaštvo i Upravu policije, kao i druge nadležne organe, da se pre i posle litija ponašaju zakonito i da ne donose nezakonite akte protiv sveštenstva, monaštva i vernog naroda zbog učešća na litijama.

Litije u Crnoj Gori sa zahtevom da se uklone sporne anticrkvene odredbe u Zakonu o slobodi veroispovesti, obnovljene su 14. juna posle proglašenja prestanka epidemije u toj zemlji.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR