Glas Javnosti

ANDRIJA MANDIĆ: 'Krivokapićeva Vlada je postala MARIONETA, sa njom upravljaju treći sekretari Zapadnih ambasada'!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Predsednik NSD-a i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je da "su sve materijale protiv njega i Milana Kneževića upotrebili u optužnici".

-Mi smo jedini presuđeni crnogorski političari koji su bili u periodu režima Mila Đukanovića, osuđeni na višegodišnje robije, rekao je on, a prenela je "Borba".

On je dodao da su on, Milan Knežević i Nebojša Medojević, jedini crnogorski političari koji su organizovali proteste koji su bili doveli gotovo do obaranja režima Mila Đukanovića i da je opet neko iz opozicije pomogao i tada je napravljena je tzv. “Vlada izbornog poverenja”, koja je usledila nakon velikih protesta koje je organizovao Demokratski front.

-Režim nije žalio Demokratski front, ni najmanje, niti je Katnić čuvao svoje fioke za DF, ali oni koji su izlazili u susret politici Mila Đukanovića i koji su imali razumevanja za tu politiku su imali vrlo čudne odluke, rekao je Mandić.

Andrija Mandić kaže da su se onda kolege iz Demokrata dosetile da je advokat Bulatović partijski kadar i od pet kandidata koje treba izabrati oni su baš protiv tog jednog jedinog.

On dodaje da kada bi gledali sličnom logikom onda bi svi kandidati mogli biti pod znakom pitanja, jer su mogli da brane i zastupaju nekog gde bi se doveli u kontekst da su partijski angažovani ili da su povezani sa klanovima.

Takođe se osvrnuo i na direktora Agencije za nacionalnu bezbednost, Dejana Vukšića koji je označen i kao advokat “kavačkog” klana, a što se tiče političkog angažmana nosio je listu koalicije "Za budućnost Kotora", ali to nije smetalo da dođe na čelo ANB-a, a jedan profesionalac kao što je advokat Nikola Bulatović ne može da bude biran iako ispunjava sve zakonske uslove.

-Mi ovde imamo problem što je trebalo izvršiti smenu jednog režima, jednog sistema, smenu diktatorskog režima, uspostaviti demokratiju, ali nažalost to ne dozvoljavaju oni koji ne žele da vladaju pravila demokratije i za domaće političko tržište. Mi imamo Vladu koja ima podršku samo 14 poslanika, imamo predsednika parlamentna koji takođe ima podršku 14 poslanika, a trebali bi i jedan i drugi da bi bili legitimni i da bi se nalazili na tim funkcijama da imaju podršku najmanje 41 poslanika, kaže Mandić za Jutarnji program na TV Hepi.

 

Dodao je da je i u razgovorima sa nekim međunarodnim adresama rekao da kada je Zdravko Krivokapić bio u Londonu trebao da pita premijera Džonsona kako bi se on ponašao da mu u parlamentu nedostaje samo jedan jedini glas, koji čini parlamentarnu većinu i Mandić je siguran da bi Krivokapić dobio odgovor da bi premijer Džonson istog momenta dobio ostavku.

-Ovom našem nedostaje 2/3 glasova većine, ali on objašnjava kako on ima i te kako značajnu podršku, da je identifikovan od naroda, da se njemu sviđa da radi taj posao i da bi on mogao tako i posle penzije da radi. Tako da u Crnoj Gori sve procese koče ljudi koji ne mogu da se naviknu na demokratska pravila i demokratske standarde, tvrdi Andrija Mandić, prenosi B92. 

On smatra da tvrdnje premijera Krivokapića da iza njega stoji Zapad uopšte nisu tačne i da je Zapad mnogo šira reč da bi obuhvatila tako jednog grandioznog političara kao što je Zdravko Krivokapić, ali on smatra da je upravo Krivokapić bio koristan možda samo u nekim trenutcima da bi zaustavio neke procese koji su trebali da se dese.

-Zapad i neke međunarodne adrese nisu zadovoljne kada su u pitanju vizije, vođenje politike i ideje ove Vlade, kaže Mandić.

On smatra da treba da se vodi politika koja je okrenuta građanima i koja ima njihovu podršku i da to treba da bude osnova te politike koja treba da se vodi, a ne politika koja će imati podršku nekih bezbednosnih službi, trećerazrednih sekretara u ambasadama i da svako jutro diktiraju šta bi trebalo da se uradi.

-Većinu građana Crne Gore je sramota da je od jedne normalne vlasti kakvu smo očekivali da će se uspostaviti nakon 30. avgusta a da smo mi u suštini dobili jednu marionetsku vladu sa kojom upravljaju treći sekretari Zapadnih ambasada, tvrdi Mandić.

Mandić kaže da su oni ranije kritikovali i Đukanovića kada je tražio pomoć Zapadnih amabasada, ali da je on tražio značajnije ličnosti kojima je izlazio u susret sa svojom politikom koju je vodio, a da se sada sve svelo na trećerazredne sekretare stranih ambasada

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR