Glas Javnosti

Amfilohije upozorava: Crnogorska vlast izaziva i priprema građanski rat (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Ispred suda u Nikšiću mitropolit Amfilohije danas je izjavio da crnogorska vlast svojim postupcima izaziva i priprema građanski rat.

- Ova vlast nastavlja zločin okupatorski iz 1738, kada su odrali živog episkopa budimljanskog, ovi nastavljaju podele. Jesu li zato na vlasti u Crnoj Gori. Ja se nadam da će shvatiti što pre to bolje, i za njih i za Crnu Goru i za narod, jer ovako kako nastavljaju oni izazivaju svojim postupcima građanski rat, građanski rat pripremaju. Dosta nam je bilo bratskih krvoprolića. Vreme je da se prekine sa bratoubistvima i zločinima među braćom“, rekao je mitropolit ispred suda u Nikšiću.

On je rekao da je došao ispred suda da zatraži oproštaj od vladike Joanikija jer je, kako je rekao, on trebao da bude na njegovom mestu.

- Molim vladiku da mi oprosti što je mojom krivicom postao episkom Eparhije budimljansko-nikšićke i mojom krivicom se uključio da brani svetinje, poručio je mitropolit, obraćajući se građanima ispred suda u Nikšiću.
Kako je rekao, on je „tu glavni krivac i ako neko treba da se sudi,  onda nema drugoga osim mitropolita, koji je glavni grivac za sve ono što se dešava u crkvi u Crnoj Gori od 90 tih godina“.

- Ja sam trebao da budem tamo, rekao je mitropolit, na šta narod počeo da kliče: "Svi, svi, svi".
On je izrazio nadu da će vlast doneti normalnu i zdravu odluku i da će pustiti vladiku i sveštenstvo, a da ako to ne uradi, zamolio ih je da njemu sude, jerje, kako je rekao, za ono što se dešava, odgovoran jedino mitropolit.

Na pitanje šta če se desiti ukoliko sud odluči da zadrži vladiku i sveštenike, mitropolit je rekao da se nada da do toga neće doći i zamolio je državne organe da budu razumni i da  misle na budućnost Crne Gore i njenog naroda.

- Proglašavati vas, mene i vladiku da mi ugrožavamo Crnu Goru nije mnnogo razumni i pametno, rekao je on.

- Idemo do konačne pobede, do Hristove pobede, poručio je na kraju mitropolit.

(Izvor: Sputnik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR