Glas Javnosti

Amfilohije sluša struku: NEMA VERNIKA NA VASKRŠNJOJ LITURGIJI!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Mitropolija crnogorsko primorska služiće vaskršnju liturgiju bez prisustva vernika u hramovima, u skladu sa preporukama medicinske struke.

 Mitropolija je, kako prenosi Svetigora pres, pozvala vernike u Crnoj Gori da na sam dan Vaskrsa poštuju preporuke i uputstva medicinske struke, kao i tokom posta. Vaskršnje službe, koje će služiti mitropolit i sami sveštenici, uživo ćebiti prenošeni putem crkvenih medija, a Svetu tajnu pričešća biće obavljena po Vaskrsu, čim se za to ukaže prilika, navodi se u saopštenju.

- Pobjeda života nad smrću jeste suštinska, prva i posljednja, evanđelska poruka. I mi u nju vjerujemo. To je vjera naših predaka. U tom duhu i sa takvom vjerom i nadom stojimo i usred ovog iskušenja sa smrtonosnim zaraznim virusom. Sve što donosi smrt i razdvajanje je privremeno, život je vječan, a čovjek besmrtno biće - navodi se u saopštenju Mitropolije.

Od 13. marta Mitropolija, kako se podseća, ne organizuje crkvene skupove - litije, predavanja, časove horova ili vjeronauke..., a od 22. marta bogosluženja u hramovima obavlja bez neposrednog prisustva vernika.

 

Izvor: B92

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR