Glas Javnosti

AMFILOHIJE POLAŽE NADE U NOVU VLAST: 'Ponovo se razbuktao OGANJ VERE'

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Mitropolit crnogorsko-primorski Spske pravoslavne crkve Amfilohije izjavio je da se uzda u novu vlast Crne Gore, kao i da se nada da će ona biti jedinstvena i da će pomoći da se narod i država iscele od bratoubistva i bogoubistva.

Amfilohije je u Gornjem manastiru Ostrogu rekao da se ponovo razbuktao oganj vere. Dodao je da se narod  oslobodio straha i ustao da brani svetinje od bezbožnika koji su svojim bezakonjem, nazvanim zakonom o slobodi veroispovesti, zapretili da će da otmu i sebi i svojoj vlasti prisvoje Božije hramove.

Rekao je i da “naravno svetinje pripadaju Crnoj Gori, ali ne pripadaju bezbožnicima nego Crkvi Hristovoj koja na ovim prostorima postoji od apostolskih vremena”, kao i da su “svetinje bile ugrožene od naslednika onih koji su bili zatrovani duhom bogomržnje i bratomržnje, i koji su na bratomržnji gradili svoju vlast 1941-1945. godine”.

Mitropolit je rekao da “nikada u istoriji nije bilo da bezbožnici, bezbožna vlast stvara svoju crkvu” i to, kako je ukazao, “negirajući jednu Crkvu koja ovdje postoji od apostolskih vremena pa sve do vremena Svetoga Save, od kojega ova Mitropolija u ovakvoj formi i obliku postoji već 800 godina”.

(Glas javnosti/Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR