Glas Javnosti

AMFILOHIJE nakon nasilja u PLJEVLJIMA: Ova SRAMOTA liči na NAMERNU PROVOKACIJU!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Postizborne tenzije u Crnoj Gori svakim danom se osećaju sve više, a u Pljevljima je izvršen napad na tamošnje stanovništvo muslimanske veroispovesti.

Mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije osudio je taj napad napad i dodao da se ne može oteti utisku da se radi o namernoj provokaciji i osmišljenom planu podizanja tenzija.
 
On je u saopštenju za medije naveo da je napad na pljevaljske muslimane napad i na svakog pljevaljskog hrišćanina i na svakog građanina Crne Gore.

- Poslednji u nizu vandalski čin nasilja u Pljevljima usmeren protiv tamošnje Islamske zajednice je velika ljudska sramota za njegovog počinioca. Nečasno je i kukavički pod okriljem noći činiti ovakve stvari, bez obzira na to kakve motive ima glavni akter ovog događaja - naveo je Amfilohije.

Kako je dodao, ne može se oteti utisku da se radi o namernoj provokaciji koja ima za cilj da poremeti odnose između građana Pljevalja i cele Crne Gore na osnovu verske pripadnosti. 

- Neću da izvodim preuranjene zaključke, ali činjenica da već više incidenata ostaju nerasvetljeni, navodi na pomisao da se ovde ne radi o autentičnom obliku ispoljavanja verske mržnje i netrpeljivosti i huliganstvu, već o osmišljenom planu podizanja tenzija zbog ishoda izbora, koji, nažalost, već daje svoje rezultate, što smo mogli juče da vidimo u Rožajama - kazao je Amfilohije.

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima napadnute su tokom noći, a u objekat je ubačena poruka "Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica", objavio je na svom Fejsbuk profilu glavni imam Islamske zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić.

(Glas javnosti/Kurir.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR