Glas Javnosti

Amfilohije dao rok do Petrovdana da se sporni zakon ukine: NAROD JE POSTAO SLOBODAN I PRESTAO DA BUDE STOKA JEDNA GRDNA!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kaže da se nadaju ukidanju Zakona o slobodi veroispovesti te podsetio da je Petrovdan, 12. jul rok koji je Vladi Crne Gore dao Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

- Još se nadamo ima nedelja dana do Petrovdana .... Posle Petrovdana mi nemamo više šta da očekujemo - rekao je Amfilohije na internet litiji.

Amfilohije je kazao i da je crkva uvek otvorena za dijalog, ali da aktuelna vlast uvela samo monolog.

Litije i molebani održavali su se u gradovima širom Crne Gore, ali je radi poštovanja donetih zdravstvenih mera, koje je država donela u cilju suzbijanja virus korona, Mitropolija donela odluku da se litije organizuju putem interneta.

Amfilohije je rekao da su odluku doneli isključivo zbog zdravstvenih mera koje su želeli da ispoštuju.

- Uloga i misija crkve je da ozdravljuje ljude od svih virusa pa i ovoga koji se pojavio kod nas i šire u svetu. A crkva je tu da neprekidno leči od virusa koji ugrožavaju ljudsko biće, a najpre od najopakijeg virusa, virusa greha - rekao je Amfilohije.

On je istakao da se od litija ne odustaje i da „idemo do Hristove pobede“.

Podvukao je da je narod Crne Gore postao slobodan i da je prestao da bude "stoka jedna grdna, dobre duše kad joj rebra puču“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR