Glas Javnosti

AMFILOHIJA HAPSILI JER SU MU ĐAKONI I MONAHINJE CELIVALI RUKU

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije objasnio je policiji zbog čega su mu tokom službe na ostacima manastira Zlatica, sveštenici, pojci, đakoni i monahinje celivali ruku.

Mitropolita su podgorički policajci posle privođenja pitali i za taj detalj, a on im je objasnio da je celivanje ruke sastavni deo službe, prenose podgoričke „Vijesti“, pozivajući se na izvore iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pored mitropolita Amfilohija, u policiju su posle liturgije na Zlatici za praznik Cveti privedeni i sveštenici Velibor Džomić, Branko Vujačić i Leka Vujisić, zatim đakon Ivan Crnogorčević i pojci Nešo Kovačević i Vukić Milikić.

Pored njih, nekoliko sati u policiji saslušavani su i starešina hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici protojerej-stavrofor Dragan Mitrović, sveštenici Dalibor Milaković, Mirčeta Šljivančanin, Miladin Knežević, protođakon Vladimir Jaramaz i đakon Pavle Božović, koji su služili u tom hramu.

U policiju je privedeno i više građana koji su bili ispred hrama, ili su samo prolazili tuda, a među njima i lider Prave Crne Gore Marko Milačić i advokat Nikola Bošković.

Osim njih, privedeno je i četvoro građana koji su zatečeni ispred hrama, ali i četiri osobe koje su bile na ostacima hrama na Zlatici.

Iz crnogorske policije naveli su da su mitropolit i sveštenici pozvani da daju izjavu pošto su „građani prijavili“ da se na Zlatici krši socijalna distanca - ljubljenjem ruke Amfilohiju.

„Vijesti“ su objavile, pozivajući se na nezvanične izvore, da će Osnovno državno tužilaštvo odlučiti o eventualnom pokretanju postupka pošto odgledaju snimak liturgije.

Privođenje Amfilohija, sveštenstva i građana oštro su osudili iz Mitropolije crnogorsko-primorske i više opozicionih partija.

Sputnjik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR