Glas Javnosti

AMERIČKI PUKOVNIK: MILO NEMA VIŠE ŠTA DA UKRADE PA SE OKRENUO SPC!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Poznati američki medij "Townhall" objavio je tekst o predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću pod naslovom "Nothing left to steal", odnosno "Nema više šta da ukrade". Autor ovog teksta je Ves Martin inače penzionisani američki pukovnik, čiji su tekstovi poznati uglavnom po dikusiji i činjenicama o terorizmu i diktaturi u različitim zemljama sveta.

"Kao vladar koji najduže vlada u Evropi, iznenađuje činjenica da Milo Đukanović ima samo 58 godina. On je bio premijer ili predsednik raznih iteracija Crne Gore od 1991. godine - za raspad Jugoslavije, pa i preko nezavisnosti nacije 2006. godine.

Šta je tajna uspeha g. Đukanovića?

Foto: Glas javnosti/Ilustracija

Odgovor je depresivno predvidljiv: klijentelizam i kupovina - ili, u zavisnosti od vaše perspektive, krađe - moći.

Lepota Crne Gore krije ovu ružnu istinu. Većina ga znaju kao turističku idilu sa netaknutim plažama, kristalnim jezerima i slikovitim planinama. Ali letovači retko shvataju da ulaze manje u neku zemlju, više u privatnu vlast, trčeći u korist predsednika i male koterije koja ga okružuje"- navodi se u ovom Martinovom tekstu.

"Ako nije poznato, dobro je dokumentovana njegova povezanost i mafija. Bio je sjajni dobitnik nagrade za „Čoveka godine u organizovanom kriminalu i korupciji“, a Freedom House je degradirao zemlju sa nove demokratije na hibridni autoritarni režim"- dodaje on.

"U maju, usred zatajivanja koronavirusa, drugi grad crnogorskog biskupa uhapšen je zajedno sa još sedam sveštenika. Mnoštvo se okupilo ispred svog drevnog manastira na verski praznik, uprkos tome što je vladika najavio da se neće održati javni događaji. Ovi detalji nisu bili bitni za vlasti - i tako su započela zatočenja i premlaćivanja"-navodi se još u tekstu ovog medija.

"U Crnoj Gori ne postoji „zakon o verskoj slobodi“: samo zakon o kontroli Crkve i krađi koju sponzoriše država."

Na pitanje "Šta je tajna Đukanovičevog uspeha" ovaj tekst nas nesumnjivo navodi na zaključak- manjak demokratije, višak lopovluka, kriminala i korupcije. Vrlo jednostavna formula, a ako lepo postavite zadatak možete da vladate i više od 30 godina.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR