Glas Javnosti
posta

Aleksa Bečić: 'ČAST I PRIVILEGIJA je biti na funkciji predsednika Skupštine Crne Gore!'

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić izjavio je da mu je velika čast što je izabran za predsednika Skupštine Crne Gore, nakon demokratske smene vlasti.

U prvom obraćanju nakon što je izglasan za mesto predsednika Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić poručio je da će dužnost vršiti po Ustavu i zakonu, čestito, odgovorno i savesno.

Istakao je i da je neopisiva čast i privilegija biti izabran za predsednika najvišeg zakonodavnog i predstavničkog doma, a istovremeno biti i prvi izabrani javni funkcioner, nakon prve demokratske smene vlasti u crnogorskoj istoriji.

-Zahvalnost na izboru dugujem kolegama iz koalicija, a naročito kolegama iz manjinskih partija, Bošnjačkoj stranci i Albanskoj izbornoj listi, na podršci i ukazanom poverenju. Oni koji nisu glasali da znaju da ću se za njih još više boriti, da su im moja vrata širom otvorena. Neću ih napadati, kritikovati ili proglašavati protivnicima države. Hoću da opozicija ima bolji status nego što smo ga mi imali-, poručio je Bečić.

Dodao je da do ovog trenutka ne postoje formalizovani predlozi za potpredsednike Skupštine.

Podsećamo, Lider koalicije “Mir je naša nacija” Aleksa Bečić izabrane je za predsednika parlamenta na konstitutivnoj sednici. Svi poslanici nove parlamentarne većine podržali su lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravka Krivokapića za mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA i Demokratske Crne Gore.

(Glas javnosti/Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR