Glas Javnosti

AFERAMA NIKAD KRAJA: Međunarodni forenzičari na tragu da otkriju vezu između MILOVOG KASTODI RAČUNA I VILE NA GORICI

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Kako se navodi, između kastodi računa Mila Đukanovića i vile na Gorici postoje direktne veze, na čijem tragu su međunarodni istražitelji. A za čitav slučaj se zainteresovao i tim međunarodnih istražitelja.

-Međunarodni istražitelji utvrđuju veze kastodi računa, afere Telekom, Mila Đukanovića i vile na Gorici, ali za sada, više detalja ne mogu da saopštavam jer se izveštaj radi, i biće javno prezentovan- potvrdio je Duško Knežević .

On je ranije saopštio da mu je Đukanović ponudio da se na njega vodi kuća koja je na Gorici, kada je trebalo da se gradi, “međutim ja sam to odbio i kuća se vodi na Vladana Vlada Ivanovića-njegovog druga”.

-Žao mi je što Vlada uvlačim u sve ovo, ali to je jedna realnost i mislim da bi državni organi trebalo odmah da pokrenu istragu i vide kako je ta kuća finansirana i ko stoji iza te kuće formalno. Ali ta kuća, koju je radio arhitekta Zoran Petrović sa svojim sinom koji mi je isto to potvrdio, je kuća Mila Đukanovića- rekao je Knežević.

Vila je izgrađena na nekadašnjem gradskom građevinskom zemljištu, koje je bivša podgorička uprava ustupila Ivanoviću, bliskom prijatelju Đukanovića.

Gradnja je počela pre nekoliko godina, a tada je bio planiran stambeni objekat od oko 480 kvadrata.

Prema podacima sa sajta Uprave za nekretnine, Ivanoviću je bila na korišćenje data livada pete klase od 1.579 kvadrata.

Tadašnji gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša doneo je odluku o ustupanju 1.579 kvadrata gradskog građevinskog zemljišta pored vila “Gorica” Ivanoviću i da bi u kuću trebalo da se useli Đukanović. Mugoša je odluku donio nakon što je 2008. godine izmenjen DUP Nova varoš 2, kojim su, pored vile “Gorica”, ucrtane dve parcele tik uz Atinsku ulicu u kojoj živi Đukanović.

Ugovor o prenosu prava na građevinsko zemljište potpisali su Ivanović i tadašnji direktor Agencije za imovinu Podgorice Dragan Đukić. U njemu piše da se gradska urbanistička parcela od 1.579 kvadrata prenosi na korišćenje uz naknadu. Cena po kvadratu iznosila je 702 eura, odnosno 1.108.458 eura ukupno, a dokumenta Sekretarijata za finansije potvrđuju da je Ivanović uplatio novac na račun podgoričkog budžeta.

(Izvor: Borba.me)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR