Glas Javnosti

ABAZOVIĆ: SNAGA DRŽAVE SE NE OGLEDA U SUZAVCU BAČENOM NA DECU VEĆ U DRŽAVI KOJA ŠTITI GRAĐANE

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Snaga država treba da se ogleda u snazi institucija koje će sprovoditi zakone a ne bacanjem suzavaca na decu Crne Gore, kazao je predsednik URE.

-Naša deca iz detinjstva treba da nose drugačiju Crnu Goru a ne traume i tridesetogodišnje tapkanje u mestu, želim da deca Crne Gore rastu u drugom ambijentu u zajedništvu u građanskom društvu”, istakao je Abazović.-Nema efikasnosti kada se rešavaju problemi korupcije, kriminala, enormnog bogatstva javnih funkcionera… Tu država treba da pokaže snagu, a građani će pratiti i poštovati takvu državu. Građani se odupiru selektivnoj pravdi i bezakonju koju Crna Gora sada doživljava-, kazao je Abazović.

On je istakao i da -kad god čovek misli da Crna Gora ne može institucionalno niže pasti stvarnost nas demantuje-.

-U Budvi se dešava kataklizma i takvo nešto se ne dešava čak ni u Africi. Ovo je redak primer da imamo nešto što se zove opštinski udar gde se policijom svrgava i dalje zakonska vlast u gradu. To što su crnogorske institucije dozvolile da se napravi u Budvi je nešto što nema veze sa zdravim razumom. Ove slike nikome ne idu u prilog a najmanje DPS-u-, kazao je Abazović.
On je ocenio da policijske snage bez naloga tužilaštva nisu smele da uđu u prostorije Skupštine Opštine Budva.

-To što dozvoljava crnogorska policija sebi to je zastiđe. Nije logično i nije normalno i niti je zakonski da neko unajmljuje privatno obezbeđenje u prostorije SO Budva bez unapred sprovedene javne nabavke i tendera. Ima li većeg poniženja države da javnim službenicama zabrani dolazak na radno mesto i to postedstvom privatnog obezbeđenja. Paradoks svih paradoksa-, naveo je Abazović.

Lider URE je istakao i da je ovde pitanje da li sistem policijske demokratije želimo da uspostavimo kao sistem.

-Da li sutra kad opozicija pobedi na izborima stara vlast može da unajmi ljude iz Nikšića i ubiju poslanike opozicije koji su osvojili vlast. Većina se ne može formirati u kafiću, ako je zakonski sednica zakazana za kraj juna. Crna Gora se ne ne brani ovih dana ni od četnika ni od partizana, Srba, Crnogoraca… ovde se brani pravna Crna Gora od privatne države”, ukazao je Abazović.

On je upozorio vlast da policija nije država, već da je država građanin.

-Ne može država da postoji van onoga što su građani. Oni su izrugali sprdnji sve simbole Crne Gore sve vrednosti Crne Gore. Mi smo na strani antidiskriminacije, nasilje je tačka na kojoj se ne može preći olako. Nasiljem i ekspresno nijesu hapsili Sveta Marovića, Miga Stijepovića, Aca Đukanovića… Svako ima svoje dostojanstvo i ja ljude u Budvi razumijem, njihovo dostojanstvo je narušeno, in ad njima je prikazano bezakonje-, kazao je Abazović.

On je kazao i da DPS želi sukobe, da -žele da projektuju da se sukobila evropska Crna Gora koju navodno oni zastupaju, a oni su sve što Evropa nije i sa druge strane opozicija koju žele da predstave anahronom i retrogradnom skupinom-.

-Ova politička elita ne ume bolje, i treba da ode-, dodao je Abazović.

On je kazao i da je u intezivnoj komunikaciji sa predstavnicima diplomatskog kora i da im je predložio kako da se izađe iz ove situacije i da se nada da će se taj model primeniti kao bajpas za Crnu Goru.

(Izvor: In4s.net)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR