Glas Javnosti

ABAZOVIĆ SE SASTAO SA KRIMINALCEM: 'Posetio sam ga povodom jako važnog slučaja'!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, priznao je da je u zatvoru Spuž posetio visokorangiranog kriminalca povodom jednog važnog slučaja, ali nije želeo da otkrije njegov identitet.

Abazović je, na zajedničkoj konferenciji za ministrom unutrašnjih poslova Sergejom Sekulovićem, rekao da je za sektor bezbednosti važno da ne postoji nijedna tabu tema i da ni slučaj Belivuk ne može više biti pod velom tajne.

On je rekao da je grupa oko Belivuka dolazila u Crnu Goru i kada je važila zabrana, i da su tada, kako je naveo, počinili monstruozna krivična dela. Dodao je i da je čudno kako je SDT u rekordnom roku preuzeo taj predmet od kolega iz ODT, kada su se pomenili ljudi koji su u prijateljskim i kumovskim odnosima sa glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem. Ministar Sekulović rekao je da će sve utvrditi, da nema privilegovanih i zaštićenih.

On je rekao da u ovom slučaju nije bilo jedinstva i koordinacije, kao i da to nije dobro i da mora biti promenjeno.

- Ono što je važilo do juče, od danas više ne važi - poručio je ministar.

Uoči konferencije novinarima je podeljen odgovor direktora srpske policije.

Poseta zatvoru

Abazović je priznao je da je on posetio visokokotiranog kriminalca u zatvoru Spuž, ne želeći pritom da otkrije njegov identitet.

Novinarima u Podgorici Abazović je rekao da je reč o jednom "važnom slučaju" koji, kako je kazao, neko želi da opstruiše.

Odgovarajući na pitanje ko je funkcioner koji je posetio visokokotiranog kriminalca u Spužu, Abazović je na današnjem vanrednom presu priznao da je to bio on.

Nije želeo da otkrije identitet osobe sa kojom je razgovarao jer bi to, kako je rekao, narušilo epilog celokupnog slučaja.

- Posetio sam ga povodom jako važnog slučaja kojeg izgleda neko želi da opstruiše. Primio sam pismo, obavijestio tužioca i Viši sud koji je morao da mi da oblazloženje i posetio ga i obavio razgvoor sa jednim 'stanovnikom' UIKS-a -  rekao je Abazović, preneo je portal Radio-televizije Crne Gore.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR