Glas Javnosti

ABAZOVIĆ NAJAVIO SMENU VELJOVIĆA, direktor policije odbija da podnese ostavku. Velike PROMENE U crnogorskom MUPU

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović saopštio je dosadašnjem direktoru policije Veselinu Veljoviću da će biti smenjen.

Veljoviću je, kako navode neki izvori,  tokom sastanka sa potpredsednikom vlade Dritanom Abazovićem saopšteno da su neophodne promene u policiji i da će, ukoliko ne podnese ostavku, biti smenjen na prvoj sednici vlade.

Direktor Uprave policije Crne Gore, saopštio je saradnicima da više neće biti na toj funkciji, ali i da neće podneti ostavku.

Promene policiji  krenule su odmah nakon prve sednice novoizabrane vlade.

Ptanje prestanka mandata direktora Uprave policije propisano je Zakonom o državnim službenicima i nameštenicima.

Ukoliko se Veljović i njegovi pomoćnici odluče na prekid mandata na lični zahtev, onda su vladi odrešene ruke i na predlog ministra unutrašnjih poslova odmah može biti imenovano novo rukovodstvo.

Rezervna mogućnost je da vlada, na osnovu Zakona o državnim službenicima i nameštenicima, prvo imenuje v.d. pomoćnika direktora koji je ujedno njihov kandidat za direktora, a potom ga postave i za v.d. direktora Uprave policije.

Za vreme obavljanja dužnosti vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije ima ovlašćenja, prava, obaveze pomoćnika direktora Uprave policije.

Vršioca dužnosti određuje vlada na predlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR