Glas Javnosti

Abazović ima jasan cilj šta bi prvo uradio kao MINISTAR ODBRANE, ali prioritet je FORMIRANJE VLADE

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Dritan Abazović, lider Građanskog pokreta URA, zadovoljan je dinamikom pregovora o formiranju nove crnogorske vlade i očekuje da će biti formirana do 8. novembra.

Abazović je rekao da je odluka Bošnjačke stranke o neulasku u novu vladu za njega očekivana, ali da poštuje drugačije mišljenje članova Glavnog odbora BS da na iskren poziv odgovore negativno.

On je rekao da je odluka legitimna i da i dalje postoji mogućnost za saradnju.

- Nova vlada će imati Bošnjake i Albance. Niko ne polaže tapiju da predstavlja određene narode. Ostaje ispružena ruka svim manjinskim partijama - naglasio je on.

Abazović je kazao da u pojedinim resorima odlazeće Vlade dolazi do uništavanja dokumentacije i da se trenutno koristi vakum da bi se zapošljavalo i pojedincima obezbedile bolje pozicije.

"Da li sam kandidat za ministra odbrane?"

Lider platforme "Crno na bijelo" nije mogao da potvrdi niti da demantuje informaciju da je on kandidat za ministra odbrane.

On je rekao da bi, kad bi bio ministar odbrane, odmah povukao odluku da planina Sinjajevina bude vojni poligon i da će, bez obzira na to ko bude na čelu resora odbrane, morati da povuče spornu odluku.

Dodao je da je redak sučaj kao Što je to sa odlazećim ministrom odbrane Predragom Boškovićem da neko u ovakvoj situaciji ugrožava ugled jedne institucije.

O Krivokapiću, kralju Nikoli i sprskoj zastavi

Abazović je, komentarišući izjavu Zdravka Krivokapića, mandatara za sastav nove vlade kada je citirajući kralja Nikolu istakao da je Crna Gora srpska država i snimak na kome Krivokapić ljubi srpsku zastavu, kazao da proces kreiranja građanske države neće biti toliko brz.

- Ovo je momenat u kome mi treba da krenemo napred, naravno da se ne mogu složiti sa svim potezima i sa svim izjava koje su se čule sa svih strana. Mislim da je izjava istorijski citat teksta. Naša sudbina je EU i treba izbegavati sve moguće situacije koje bi mogle da uruše karakter Crne Gore, jer treba da je pomirimo - istakao je Abazović.

Eksperti za bitne funkcije u vladi

Komentarišući izjave lidera Pokreta za promene Nebojše Medojevića da zelena partija kao što je URA ne može da vodi bezbednosni sektor, Abazović je kazao da će njegova partija obezbediti eksperte i da nije siguran može li neko ko je palio NATO zastave da vodi Ministarstvo odbrane.

Dodao je da su delegirali eksperte koji nisu članovi platforme "Crno na bijelo" kako bi pokrili neke bitne funkcije u novoj vladi.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR