Glas Javnosti

Abazović hoće nove saveze Crne Gore, POMINJE KOSOVO ALI NE I SRBIJU: Trebaju nam relaksirajući odnosi

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kaže da “Otvoreni Balkan” ima “neke privlačne elemente”, ali navodi potencijalno novu inicijativu između Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine.

Abazović je rekao da nije protiv inicijativa, ali da postoji velika inflacija inicijativa i da se ne postiže suština. Smatra da treba povećati saradnju i uspostaviti relaksirajuće odnose.

"Nemam ništa protiv inicijativa, ali mislim da imamo inflaciju inicijativa u kojima ne dostižemo ono što bi trebalo da bude suština", rekao je Abazović za RTV21.

Suština je, navodi potpredsednik crnogorske vlade, naći oblike i modalitete kako unaprediti saradnju čime će se, dodaje, stvoriti neki relaksiraniji odnosi nego što su trenutno u celom region, prenosi Reporteri.

„Tako da nisam siguran da ćemo, ako krenemo s dve inicijative, pronaći taj modalitet, jer smo došli do rivalstva inicijativa. Mislim da to nije pravi način, ali moramo mu dati šansu. Mislim da bi trebalo napraviti inicijativu koja bi bila funkcionalna i stvorila mogućnosti da saradnja postane konkretna", rekao je Abazović.
 

(Glas javnosti/ Sputnjik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR