Glas Javnosti

Šef izraelske policije preti da će poslati antiratne demonstrante u Gazu autobusima

Svet
Autor: Glas javnosti

Kobi Šabtai kaže da će biti „nulte tolerancije“ za proteste podrške Gazi u Izraelu.

Šef izraelske policije Kobi Šabtai rekao je da će biti "nulte tolerancije" za proteste podrške Gazi u Izraelu, zapretivši da će poslati antiratne demonstrante u opkoljenu palestinsku enklavu koju Izrael svakodnevno bombarduje skoro dve nedelje.


Šabtaijevi komentari došli su u video snimku objavljenom na TikTok kanalu izraelske policije u utorak. Izraelski mediji objavili su to u sredu nakon što je policija prekinula miting u Haifi u znak podrške Gazi, uhapsivši šest osoba.ž


„Ko želi da postane izraelski državljanin, dobrodošao je“, rekao je Šabtai. „Svako ko želi da izrazi podršku Gazi je dobrodošao. Sad ću ga staviti u autobuse koji idu tamo."

Policijski zvaničnici rekli su u sredu novinskom sajtu Inet da pretražuju društvene mreže kako bi pronašli Palestince u Izraelu koji izražavaju podršku Hamasu, grupi koja vodi opkoljeni pojas Gaze.


Izrael je uveo „potpunu opsadu“ Gaze, prekidajući pristup hrani, vodi, struji i gorivu za 2,3 miliona stanovnika pojasa nakon što su borci Hamasa sa sedištem u Gazi 7. oktobra pokrenuli napad na južni Izrael. Izraelske vlasti kažu da je najmanje 1.400 ljudi, većinom civili, ubijeno u napadu, više od 4.400 je ranjeno, a 199 drugih je zarobljeno od strane Hamasa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR