Glas Javnosti

POJAVIO SE NOVI SNIMAK PRIGOŽINA: Samo par dana pre pada aviona govorio o pretnjama po život

Svet
Autor: Glas javnosti

Novi video Jevgenija Prigožina, čelnika ruske grupe Vagner, objavljen je u četvrtak te ga prikazuje kako govori o pretnjama po njegov život, samo nekoliko dana pre smrti, navodno snimljen tokom vožnje u Africi.

„Onima koji raspravljaju jesam li živ ili nisam, kako sam – trenutno je vikend, druga polovina avgusta 2023., u Africi sam”, govori Prigožin u kratkom snimku koju je na Telegramu objavio kanal Grej Zon, povezan s Vagnerom.

„Za ljude koji raspravljaju kako me obrisati, o mom privatnom životu, koliko zarađujem i drugo, sve je u redu”, dodaje i mahanjem kameri završava video snimak u vozilu u pokretu.



Prigožin na snimku nosi kamuflažnu odeću i šešir, kao i sat na desnoj ruci, što odgovara njegovom izgledu na snimku objavljenom 21. avgusta na kojem takođe tvrdi da je u Africi.

Njegova referenca na „vikend” implicira da je video snimljen 19. ili 20. avgusta, samo tri ili četiri dana pre no što su on i drugi istaknuti pripadnici Vagnera poginuli u padu aviona severno od Moskve 23. avgusta. Njegove reči dokazuju da je bio svestan da mu je život u opasnosti.

Grupa Vagner borila se za Rusiju u ratu u Ukrajini, no Prigožin je istovremeno bio kritičan prema odbrambenim zvaničnicima u Moskvi, te je predvodio kratku pobunu krajem juna.

Kremlj je odbacio kao apsolutnu laž tvrdnju da je Prigožin ubijen po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina koji mu se "svetio", no objavio je da istraga pada aviona istražuje i mogućnost namernog rušenja.

Prigožin je sahranjen u utorak u svom rodnom gradu Sankt Petersburgu.

IZVOR: tportal.hr

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR