Glas Javnosti

Ambasador Izraela pustio JEZIV video snimak pokušaja odrubljivanja glave na sednici UN (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Izraelski ambasador Gilad Erdan juče je na sednici Ujedinjenih nacija (UN) pustio snimak teroriste Hamasa koji pokušava da odrubi glavu tajlandskom radniku baštenskom motikom tokom napada 7. oktobra na južni Izrael. On je želeo da ubedi članove Generalne skupštine da ne podrže jordansku rezoluciju koja poziva na hitan prekid vatre u Gazi, piše The Times of Israel.

Očekuje se da će rezolucija, o kojoj će se danas glasati, biti usvojena. Međutim, rezolucije Generalne skupštine UN su neobavezujuće i uglavnom simbolične. U tekstu se poziva na hitan prekid vatre u Gazi, oslobađanje svih civilnih talaca, zaštitu civila i međunarodnih institucija i pružanje humanitarne pomoći Pojasu Gaze.


Nacrt rezolucije takođe poziva Izrael da opozove naređenje Palestincima da se evakuišu sa severa na jug Pojasa Gaze. Izrael tvrdi da je pomenuta direktiva namenjena zaštiti civila.

"Postoji jedna scena koju stalno gledam kada pokušavam da zaspim"
Na početku hitne sednice o Gazi koju su sazvali Jordan i Mauritanija, izraelska misija pri UN, u nastojanju da objasni svoje protivljenje nacrtu rezolucije, podelila je listove sa KR kodom koji je otvarao video snimak Hamasovih zločina.


Slike su uključivale gomile spaljenih tela, bebu upucanu u krevetu, civile koji leže mrtvi u automobilima i na ulici, i ženu sa začepljenim usta koja je izgorela na smrt. Tokom svog obraćanja, Erdan je Generalnoj skupštini pokazao kratak video snimak Hamasovog teroriste koji pokušava da odrubi glavu tajlandskom radniku baštenskim alatom tokom napada 7. oktobra.



„Video sam mnogo snimaka u proteklih nekoliko nedelja koji će mi se zauvek urezati u pamćenje, ali postoji jedna scena koju stalno vidim kada pokušavam da zaspim. Video prikazuje užasno povređenog civila – krvavog, ali živog – kako leži na zemlju dok Hamasov divljak viče Alahu Akbar i više puta udari čoveka baštenskom motikom po vratu da mu odseče glavu“, rekao je izraelski ambasador.


"Ovo nije rat sa Palestincima"
„Čovek na zemlji je radnik na farmi sa Tajlanda. On nije Izraelac. Nije Jevrej. Samo je bio živ, pokušavajući da zaradi za život za svoju porodicu. Ali glava mu je odsečena tupim baštenskim alatom. Zastrašujuće! Izrael nije u ratu sa ljudskim bićima, mi smo u ratu sa čudovištima“, dodao je on.

Erdan je istakao da je cilj terorista da "divljački ubiju svako biće na koje naiđu". „Hamasove nacističke ubice išle su od kuće do kuće sa spiskovima za ubijanje“, rekao je on. On je insistirao na tezi da "ovo nije rat sa Palestincima", već sa "genocidnom terorističkom organizacijom Hamas, modernim nacistima".


"Hamas ne brine o palestinskom narodu. Hamas ima samo jedan cilj: da uništi Izrael. Sastavljači rezolucije tvrde da ih brine mir, a razvratne ubice koje su započele ovaj rat u rezoluciji se ni ne pominju. “, istakao je on.

Glas javnosti/I01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR