Glas Javnosti

Putin zahvalio Dodiku na podršci

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Republika Srpska je prijatelj Rusije

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na sastanku sa predsednikom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom u Kazanju da je RS prijatelj Rusije. Zahvalivši se Dodiku što podržava Rusiju, Putin je istakao da je saradnja Rusije sa RS "vezana za različite pravce".

„Znamo da situacija u RS nije jednostavna i spremni smo da razgovaramo o tom pitanju. Zahvalni smo vam na tome što održavate odnose sa Rusijom. Radićemo još više na našim dobrim odnosima i uvek ste dobrodošli u Rusku Federaciju“, kazao je Putin predsedniku RS.


Ruski predsednik se Dodiku zahvalio što je u svojstvu počasnog gosta stigao na otvaranje „Igara budućnosti“.

„Iskreno da vam kažem ne znam kako će to sve izgledati. U svakom slučaju ’Igre budućnosti’ su lep događaj i nama je veoma drago da vidimo naše prijatelje iz Republike Srpske“, rekao je Pitin.

Dodao je da će i ova poseta delegacije RS i Dodika dati doprinos međusobnoj saradnji.

„I mi ćemo moći iskoristiti i razmatrati bilateralne odnose u različitim pravcima“, kazao je Putin.

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da RS odbija da se pridruži sankcijama Zapada prema Rusiji, dodavši da je RS i protiv ulaska BiH u NATO.


„Potvrđujemo dobre odnose koje RS ima i gaji prema ruskoj državi i prema vama. Ono što mi radimo u sadašnjim okolnostima, odbijamo bilo kakvu mogućsnot da se pridružimo sankcijama zapada prema Rusiji“, naveo je Dodik.

Nakon sastanka Putina I Dodika, oglasila se Kancelarija visokog predstavnika u BiH (OHR) saopštavajući da se Bosna i Hercegovina obavezala da sledi bezbednosne i spoljnopolitičke smernice EU, kao zemlja koja želi da dobije kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji.

„Ovo isključuje saradnju sa državama koje su pod sankcijama, kao i lične sastanke sa šefovima tih država“, istakli su iz OHR-a, povodom današnjeg sastanka predsednika Republike Srpske Milorada Dodika sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Kazanju.


Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR