Glas Javnosti

DODIK: Srbi će uvek biti na strani Rusije

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Prema njegovom mišljenju, oba naroda su istorijski živela u uslovima konfrontacije, ali su uspela da sačuvaju ključne atribute svog identiteta, kao što su jezik, nacionalni karakter i sistem pisanja

Srpski narod će uvek biti na strani Rusa, nevezano za trenutne događaje i stavove Zapada, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu sa generalnim direktorom TASS-a Andrejom Kondrašovom.

"Nevezano za sve što se bude dešavalo, Srbi će uvek biti na strani Rusa. To je ono što izluđuje (Zapad), zbog toga misle da Srbi moraju da budu kažnjeni. Rusija možda i napravi poneku grešku, uradi nešto pogrešno, ali Srbi će biti na njenoj strani", rekao je on.


Kako jer naveo predsednik RS, dva naroda spaja njihova pravoslavna hrišćanska vera, privrženost istim političkim principima, ljubav prema rodnoj zemlji, patriotizam i želja za slobodom.

"Obojica smo naučili da nijedan narod ne može biti slobodan bez jake zemlje. Toliko toga nas spaja", rekao je Dodik.

Prema njegovom mišljenju, oba naroda su istorijski živela u uslovima konfrontacije, ali su uspela da sačuvaju ključne atribute svog identiteta, kao što su jezik, nacionalni karakter i pismo.

"Kada Srbi prate sportska takmičenja, oni, naravno, navijaju za Srbiju, ali naš sledeći omiljeni tim za koji navijamo je Rusija. To se prosto ne može promeniti. I tako je od mog unuka, koji ima pet godina, do najstarijeg čoveka u našoj državi", rekao je Dodik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR