Glas Javnosti

DODIK ODBRUSIO BRITANSKOM AMBASADORU: Imovinu Republike Srpske nećete dobiti

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Taj kolonijalni odnos može da primenjuje prema Federaciji BiH, rekao je predsednik Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da bi britanski ambasador u BiH trebalo da zna da, kao diplomata, prvenstveno treba da pokaže poštovanje prema institucijama države u kojoj se nalazi, da poštuje njen suverenitet i demokratski izabranu vlast.

"Kao i njegovi prethodnici, a on je samo nastavio istu praksu, pokazao je na krajnje drzak način nepoštovanje prema institucijama Republike Srpske i srpskom narodu koristeći neprimerene ocene o radu predstavnika institucija Srpske", poručio je Dodik na društvenoj mreži X.

On je dodao da, kako je naveo, "taj kolonijalni odnos može da primenjuje prema Federaciji BiH".

"Nemamo problem s tim, ali u odnosu prema Republici Srpskoj ne možemo, a da ne reagujemo na takvo ponašanje. Naša poruka je jasna - imovinu Republike Srpske nećete dobiti. Kada pokažete poštovanje prema srpskom narodu i institucijama Srpske, onda će se promeniti i naš odnos prema ambasadorima Velike Britanije u BiH", napisao je Dodik.

Britanski ambasador u BiH Džulijan Rajli ranije je izjavio da je državna imovina u Bosni i Hercegovini postala veoma ispolitizovano pitanje, kao i da je reč o pitanju koje je ključno za koncept države, "s obzirom na to da se država zasniva na teritorijalnom integritetu i suverenitetu".

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR