Glas Javnosti

Dodik dobitnik Povelje Srpskog kulturnog i prosvetnog društva "Prosvjeta"

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dobitnik je Povelje za 2023. godinu Srpskog kulturnog i prosvetnog društva “Prosvjeta” Beograd, saopštio je danas predsednik Upravnog odbora tog društva Milimir Mučibabić.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dobitnik je Povelje Srpskog kulturnog i prosvetnog društva "Prosvjeta" iz Beograda zbog decenijske beskompromisne borbe za srpski narod i Srpsku, izjavio je danas predsednik Upravnog odbora tog društva Milimir Mučibabić.


Mučibabić je naveo da je Dodik potvrdio svoju državničku vrednost i snagu i da u SPKD "Prosvjeta" sa zadovoljstvom čekaju da mu u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu uruče Povelju za 2023. godinu čim se za to stvore uslovi.

"Mi ćemo uskoro naći priliku da upriličimo uručenje Povelje onako kako dolikuje", rekao je Mučibabić u izjavi.

Naglasio je da su u SPKD "Prosvjeta" svesni koliko Dodiku dragoceno vreme oduzimaju zaštitnici nemorala koji krše sve međunarodne norme i ugovore.


Prema njegovim rečima, odluka o dodeli Povelje "Prosvjete" Dodiku donesena je u vreme kada ljudi kojima nije stalo do pravde i prava i ne poznaju demokratske principe gaze sve pred sobom.

"Povelja je potvrda da je `Prosvjeta` uz predsednika Dodika, koji svojim političkim angažmanom, ne štedeći sebe i vreme koje mu je na raspolaganju, pokušava da zaštiti srpski identitet u Republici Srpskoj, a njoj obezbedi državotvorne pozicije koje joj proizilaze iz Dejtonskog mirovnog sporazuma. Nagrada je došla u prave ruke", rekao je Mučibabić.


Podsetio je da su dosadašnji dobitnici "Povelje" proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, blaženopočivši mitropolit Amfilohije, sadašnji mitropolit crnogorsko-primorski Јoanikije, najbolji teniser sveta Novak Đoković, akademik Matija Bećković, te humanitarac Arno Gujon. 


Glas javnosti/U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR