Glas Javnosti

SRAMOTNI VANDALIZAM U ČAČKU: Oštećena biblioteka na otvorenom, razvaljena vrata

Hronika
Autor: Glas javnosti

Čin vandalizma dogodio se u jednom od najlepših delova Čačka kada su za sada nepoznati počinioci oštetili Park mladosti, a na meti vandala našla se i biblioteka na otvorenom u kojoj su građani besplatno mogli da uzmu knjige za čitanje.

"Nažalost, u gradu postoje pojedinci koji nisu prepoznali pravu vrednost ove inicijative i ideju mladih ljudi, pa se ova biblioteka često nalazila na meti vandala. Pored toga što je ispisana markerima, nedavno su polomljena vrata i oštećene knjige", kazala je Marjana Petronijević iz Kancelarije za mlade grada Čačka.


U okviru konkursa "Šta nam teško", volonteri Kancelarije za mlade realizovali su svoj projekat "Okreni novi list" koji je podrazumevao postavljanje kućice za knjige na otvorenom. Ova bahatost vredne mlade ljude koji su se potrudili sve to da osmisle i realizuju poprilično je iznenadila i rastužila.
"Kome to u našem gradu mogu da smetaju obrazovanje i knjige? Iskreno se nadamo de je u pitanju manjina i da će što pre promeniti svoje postupke", dodali su iz Kancelarije za mlade.

Glas javnosti/RINA

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR