Glas Javnosti

40 DANA OD NEZAPAMĆENOG MASAKRA KOD MLADENOVCA: Mural s likovima stradale omladine iznad klupice gde su stradali (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

U selu Dubona kod Mladenovca tokom celog dana svi oni koji žele da odaju počast nastradalim Milanu Paniću, mladom policajcu, njegovog sestri Kristini Panić i njihovom prijatelju D. T. mogu to uraditi kao i njihovi meštani, prvo u lokalni crkvu, a potom i do škole.

Spuštenog i praznog pogleda pristizali su i mladi i stari stanovnici Dubone, prvo bi zapalili sveću u crkvi, gde su se bez nekog velikog zadržavanja sa svećom ili cvećem uputili u susedno dvorište gde se nalazi lokalna škola.

Tri murala sa likom stradale omladine skoro su gotova, a umetnik ga je uradio tačno iznad klupice na kojoj su kobne večeri sedeli ubijeni dok ih pomahnitali Uroš Blažić nije ubio iz kalašnjikova.

Može se videti i da meštani ostavljaju i sokove, ali i slatkiše ispod umrlica koje su zalepljene na ogradi škole.



Takođe, veliki broj monahinja se nalazi u Duboni gde su nepomično stajale pored mesta stradanja, a potom su se uputile u crkvu koja pripada šumadijskoj eparhiji.


Milan i Katarina Panić

Podsetimo, u selu Dubona danas je obeleženo 40 dana od masovnog ubistva koje je počinio Uroš Blažić.

Šest sveštenika održalo je četrdesetodnevni pomen za pet tinejdžera od kojih najmlađi ima 15 godina na mestu stradanja "Ravni Gaj" kod Malog Orašja gde je 4. maja pomahnitali Uroš iz Dubone počinio nezapamćeni masakr kada je ubio osam, a ranio 14 osoba.


Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR