Glas Javnosti

Pomoć države: Neutrošena sredstva za privatizaciju idu u socijalnu zaštitu i hraniteljima

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela Zaključak o saglasnosti da se iz neutrošenih sredstava od privatizacije iz ranijih godina obezbede sredstva za isplatu prava iz oblasti zaštite porodice i dece, socijalne zaštite i podršku radu hranitelja.

Na današnjoj sednici, Vlada Srbije je donela značajan Zaključak koji potvrđuje saglasnost o korišćenju neutrošenih sredstava proizašlih iz privatizacije u prethodnim godinama. Ovim korakom, Vlada planira obezbediti sredstva koja će biti namenjena isplati prava u oblastima od izuzetne važnosti, poput zaštite porodice i dece, socijalne zaštite, kao i podrške hraniteljima.


Ovaj potez ilustruje posvećenost Vlade ka unapređenju društvenih i porodičnih vrednosti, kao i podršku najranjivijim članovima zajednice. Kroz optimalno korišćenje neutrošenih sredstava od privatizacije, Vlada Srbije pokazuje odgovornost prema efikasnom upravljanju finansijama, istovremeno pružajući podršku onima kojima je to najpotrebnije.

Ovim činom, Vlada demonstrira fleksibilnost i sposobnost prilagođavanja budžetskih resursa prema aktuelnim društvenim potrebama. Iskazana briga o socijalnom blagostanju, zaštiti porodica i podršci hraniteljima ukazuje na holistički pristup rešavanju izazova sa kojima se društvo suočava.


Očekuje se da će ova inicijativa imati pozitivan uticaj na ukupnu dobrobit zajednice, stvarajući temelje za dalje unapređenje socijalnih programa i jačanje podrške onima kojima je to najpotrebnije.

Sredstva u iznosu od 5.000.000.000 dinara biće raspoređena po programima socijalne zaštite i porodično - pravne zaštite građana, dok će 229.000.000 dinara biti preneto ustanovama u oblasti socijalne zaštite, saopšteno je iz vlade.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR