Glas Javnosti

U Banjaluci služen moleban za Kosovo i Metohiju

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

U Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci, juče je služen moleban za Kosovo i Metohiju, koji su organizovali pomenuti hram i Udruženje "Srbsko sabranje Baštionik", uz blagoslov episkopa banjalučkog Jefrema.

Predsednik „Srbskog sabranja Baštionik“ Predrag Adamović rekao je da Banjaluka šalje izuzetno važnu i snažnu poruku podrške braći na Kosovu i Metohiji.

– Uprkos pljusku koji se izlio tokom kretanja povorke sa Trga Krajine ka Hramu, nekoliko stotina studenata banjalučkog Univerziteta i građani Banjaluke su izašli da, uz pesmu i transparente podrške, kažu Srbima na Kosovu i Metohiji da nisu sami – dodao je Adamović

On je istakao da se Kosovo i Metohija brani u Banjaluci, kao što se Banjaluka brani u Beogradu.

Adamović je dodao da šalju snažna poruka svima koji ne misle dobro srpskom narodu.

– Srbi su miroljubiv narod i ne žele ništa što nije njihovo, ali će uvek braniti ono što pripada njima, njihovim precima. Čuvaćemo ono što je nasleđe naših predaka, iznad svega našu slobodu kada je reč o Kosovu i Metohiji, ali i kada je reč o Republici Srpskoj. Nema predaje! – poručio je Adamović.

Udruženje "Baštionik" je, dobrovoljno, neprofitno i nestranačko sabranje pravoslavnih Srba iz Banjaluke, koje je u Republici Srpskoj poznato po tome što je aktivno na svim poljima, ali ono što ih posebno izdvaja jeste briga o drugima, kao i humanitarni rad, poznati su po trajnoj akciji "Zadužbina za Kosovo i Metohiju" koja je realizovana s ciljem pomoći braći i sestrama na Kosovu i Metohiji. 

Predstavnici "Srbskog sabranja Baštionik", nedavno su boravili na Kosovu i Metohiji, i tom prilikom u Domu kulture u Gračanici predstavili film "Ako te se setim jednom samo"

U Domu kulture „Gračanica" u Gračanici, u emotivnoj i rodoljubljem nadahnutoj atmosferi održana je premijera dokumentarnog zapisa o bratskoj ljubavi i neraskidivoj povezanosti dve žile kucavice srpskog naroda - Kosova i Metohije i Republike Srpske. O značaju projekta "Zadužbina za Kosovo i Metohiju" besedili su Episkop raško - prizrenski G. Teodosije, Mira Lolić Močević i Predrag Adamović. Veče su pesmom i recitacijama ukrasila deca sa Kosova i Metohije, istakli su iz Baštionika.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR