Glas Javnosti

TUŽILAŠTVO BOSNE I HERCEGOVINE KRENULO U PROGON NA SRBE KOJI NEGIRAJU TZV. GENOCID U SREBRENICI: Hajka iz Sarajeva!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Diktat odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka ekspresno se sproveo u delo i od juče je i zvanično počeo lov na veštice, odnosno kažnjavanje svakoga ko negira da se u Srebrenici dogodio genocid.

Tokom jučerašnjeg dana, prvog dana primene izmenjenog Krivičnog zakona BiH, Tužilaštvo BiH je potvrdilo da su već formirani predmeti u slučajevima negiranja genocida na osnovu prijava nekoliko građana.

S druge strane, iz dana u dan raste broj potpisnika peticije kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida. Peticiju je inicirao član Predsedništva BiH Milorad Dodik i u njoj se izražava i nedvosmislen stav da se, bez obzira na uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije dogodio genocid.

Predstavnici Republike Srpske u BiH već drugi dan bojkotuju federalne institucije. Iako se srpski predstavnici nisu povukli iz institucija, već u znak protesta odbijaju da učestvuju u radu i donose odluke, pojedini političari iz BiH, poput predsednika SDP BiH Nermina Nikšića, uputili su zvaničan zahtev Incku da "bojkotašima" uskrati plate i da ovlasti zamenike i pomoćnike da obavljaju njihov posao.

Nametnute dopune Krivičnog zakona BiH, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločina, juče su stupile na snagu, a zbog njih je za petak najavljena posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatrane izmene Krivičnog zakonika RS

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR