Glas Javnosti

TUGA! PREMINULA DEVOJČICA (2): Operisala je lekarka bez licence!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Devojčica (2) iz Kaknja preminula je jutros nakon borbe sa teškim stanjem u kojem je završila posle operacije u privatnoj klinici u Sarajevu.

Srce Džene iz Kaknja nije izdržalo, nakon što je doživela teške komplikacije posle operacije u privatnoj klinici. 

"Naša draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svet. Da ti dragi Alah podari lepi dženet", naveo je otac devojčice.

Devojčici je ugrađena plastika u oko, koju telo nije primilo, a nakon operacije uklanjanja plastike, koju je izvela doktorka N.J. koja nije imala licencu lekarske komore KS, nije se probudila iz kome i u teškom stanju je prebačena na KCUS, piše Klix.ba.

Roditelji su rekli da je dete nakon operacije prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gde je dobila svu potrebnu medicinsku negu i da je bila na aparatima koji su je održavali u životu.

Anesteziolog koji je učestvovao u operaciji rekao je da ne zna šta se dešava.

"Pitali smo ga šta se događa i šta joj je dao, rekao je da ne zna šta se događa, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život...", rekla je majka a prenosi Klix.

Osim što lekarka nema licencu za rad Index.rs prenosi i da su sumnjivi i aparati ordinacije, koji su korišćeni tokom operacije.

Problem je u tome što oni nisu zakonski verifikovani, što znači da nemaju potrebnu dozvolu.

Devojčica je pala je komu nakon skoro pa rutinske operacije u privatnoj klinici. Roditeljima je anesteziolog rekao da je sve bilo u redu do samog kraja operacije. Zbog toga su nedavno službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo ušli u prostorije privatne ordinacije u kojoj je operisana devojčica. 

Njeni roditelji angažovali su i advokata koji će utvrditi da li je bilo propusta i ko je kriv za sve ono što se dogodilo njihovom detetu. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR