Glas Javnosti

STRAŠNI DETALJI BRATOUBISTVA: Borislav je ispalio 20 METAKA u brata ZDRAVKA, odmah je sve PRIZNAO POLICIJI

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Borislav U. (46) osumnjičen je da je nakon svađe ubio brata Zdravka (56) u njihovoj porodičnoj kući u selu Srednji Buševići kod Krupe na Uni.

Motiv ubistva je svađa koja je već duže vremena trajala između braće i koja se juče tragično završila, piše portal ,,Srpskainfo''.

Borislav je u brata ispalio rafal od 20 hitaca, a većina metaka ga je pogodila. Zadobio je povrede po celom telu i nije mu bilo spasa. Nakon toga je ubica nazvao policiju i sve ispričao.

Nisu imali porodice

Portparol Policijske uprave Prijedor, Zvezdana Alendarević, rekla je da im je u ponedeljak oko 17.45 prijavljeno da je počinjeno ubistvo u selu Srednji Buševići.

- Uviđajem na licu mesta, kojim je rukovodio dežurni tužilac OJT Prijedor, utvrđeno je da je ubijen Z.U. iz tog mesta. Takođe, utvrđeno je da je ubistvo počinio B.U, koji je potom uhapšen – istakla je Alendarevićeva.

Izvor ,,Srpskainfo'' pojasnio je da su Borislav i Zdravko živjeli sami u porodičnoj kući, te da nijedan nikada nije bio oženjen.

- Nisu imali porodice. To je malo selo, u kojem živi veoma malo porodica. Ne znam da su oni imali nekakav poseban kontakt s komšijama – kaže sagovornik.

Česte svađe

Dodaje kako je čuo po selu da se priča da su se njih dvojica često svađali i prepirali, ali da nikada nije bilo neke ozbiljnije tuče ili sukoba.

- Čak niko i ne zna oko čega su se svađali. Nije to bila svađa oko kuće, međe ili neke imovine. To su bile neke njihove svađe i zato niko nije slutio da se može desiti ubistvo – objašnjava sagovornik ,,Srpskainfo''. Jedan od mještana sela Srednji Buševići kaže da bolje poznaje Borislava, kojeg je i često viđao.

- Njih dvojica su bili samotnjaci, nisu se ženili i nisu imali porodice. Za Borislava znam da je često išao raditi. Išao je raditi na dnevnice, pomagao ljudima, a znam da je jedan period išao čuvati i ovce. Pretpostavljam da su od toga živeli, jer nisam čuo da je Zdravko nekada radio – ističe ovaj meštanin.

Sačekao policiju

On kaže da bi i to mogao biti jedan od razloga zbog kojeg su se često svađali.

- Čuo sam da su se u ponedeljak opet posvađali i da je Borislav uzeo automatsku pušku i ispalio rafal od 20 hitaca u brata. Većina metaka je pogodila Zdravka; imao je povrede po celom tijelu, te je odmah na licu mesta preminuo – kaže sagovornik.

Borislav je telefonom pozvao policiju i rekao im da je ubio brata i gde se nalazi. Dolaskom na lice mesta policija je je zatekla Borislava, a u njihovoj kući pronašla je i beživotno telo njegovog brata, te je on odmah uhapšen i priveden u policijsku stanicu.

Alkohol

Kako ,,Srpskainfo'' nezvanično saznaje, ni Borislav ni Zdravko nisu odranije bili poznati policiji po nekim krivičnim djelima.

- Bile su dobre komšije, nisu nikada pravili neke probleme. Znam da su obojica voleli da piju alkohol, ali nisu bili problematični ni kada se napiju. Moguće da je alkohol kumovao i ovoj svađi i ubistvu. Ostala je prazna kuća, a ne znam ni ko će sada sahraniti Zdravka – ispričala je komšinica.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR