Glas Javnosti

Stevandić sa ambasadorom Rusije: 'Priča o malignom uticaju Rusije na ovaj region nije zasnovana na činjenicama!'

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas Javnosti

Predsednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić danas je u Sarajevu razgovarao s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim. Tema sastanka je bila ekonomska kriza izazvanom pandemijom virusa korona i projekti koje Moskva podržava u oba entiteta.

Stevandić je istakao da je na sastanku bilo reči o aktuelnim političkim temama u BiH, kao i specifičnim odnosima Republike Srpske i Rusije.

On je naveo da je s Ivancovim razmenio iskustva i informacije o tome kako se rešava problem izazvan virusom korona u Rusiji, koja je najbrže došla do 50 odsto oporavljenih.

Stevandić je naveo da je na sastanku konstatovano da svi koji se zalažu za poštovanje zakona, Dejtonskog sporazuma, uvek mogu da računaju na Rusiju, zemlju s najvećim uticajem u svetu, ima izbalansiran i korektan odnos prema BiH, dva entiteta i tri konstitutivna naroda, a neguje i specifične odnose sa Srbima.

-Priča zapadnih diplomata o malignom uticaju Rusije na ovaj region nije zasnovana na činjenicama, niti postoje podaci i dokazi koji to potkrepljuju. Reč je o izrazito negativnoj kampanji, koja nema utemeljenje ni u demokratskim načelima, ni u trenutnoj situaciji u BiH. Niko ne može propagandom da kazni Rusiju zbog toga što ima vrlo korektne i izbalansirane stavove -ocenio je Stevandić.

(Izvor: Srpska info)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR