Glas Javnosti

STEVANDIĆ: Republiku Srpsku neće slomiti niti pokoriti

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Predsednik Narodne skupštine RS je istakao da svi svetski faktori znaju da Kristijan Šmit nema pravo da se predstavlja kao visoki predstavnik ili obavlja tu funkciju.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić je poručio da Srpsku niko neće ni slomiti ni pokoriti i da će ubrzo biti jasno zašto se velike zemlje ponašaju kao da je ratno stanje u kome su oni okupacioni upravnici BiH .

Stevandić je u objavi na društvenoj mreži X istakao da svi svetski faktori znaju da Kristijan Šmit nema pravo da se predstavlja kao visoki predstavnik ili obavlja tu funkciju.

"Mi iz Srpske smo učinili dostupnim sve usvojene rezolucije Saveta bezbednosti o imenovanim bivšim visokim predstavnicima, ali i onu o Šmitovom imenovanju koja nije usvojena, napisao je Stevandić na društvenoj mreži Iks.


Podsetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića zbog "nepoštovanja odluka visokog predstavnika Kristijana Šmita" koje Banjaluka ne priznaje, jer Savet bezbednosti UN nikada nije zvanično izabrao Šmita na funkciju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR