Glas Javnosti

ŠTA u BiH PIŠU O IZBORIMA: "Vučić jednom rukom daje vakcine Bosni, a u drugoj drži napalm bombu"

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Mediji u BiH se detaljno bave izborima u Srbiji.

Uticajni portal Klix detaljno je pratio izbore u Srbiji još od otvaranja birališta juče u sedam časova. Pristizanje rezultate i slavlje u prostorija vladajuće stranke detaljno se prenosilo. U članku pod naslovom "Koliko je Srbija skrenula udesno zabrinulo je čak i nekadašnjeg radikala Aleksandra Vučića" detaljno se analizira ulazak Zavetnika i Dveri u Skupštinu Srbije nakon objavljivanja izbornih rezultata. 


- Lider SNS-a je istakao da je uticaj ukrajinske krize bio ogroman na rezultate izbora i da se Srbija dramatično pomerila udesno, ali da će se truditi da drži evropski kurs i "krmu srpskog broda" - u članku se citiraju reči predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića i zatim navodi:

- Ono što je očigledno Vučiću je jedino zasmetalo tokom izbornog dana jeste da su građani Srbije dali čak 20 poslaničkih mandata u Skupštini Srbije kandidatima desničarskim i proruski orijentisanim Dverima i Zavetnicima, a više od 330.000 glasova je otišlo desničarskim kandidatima za predsednika Srbije.


Klix je objavio i čestitku predsednika HDZ-a BiH Dragana Čoviću koju je ovaj uputio predsedniku Vučiću.

Srbofobični tekst pod naslovom "Sledi udar na BiH" - Poruka sarajevskoj političkoj čaršiji: Nema trgovanja sa državom, nema pregovora po ustaškoj i četničkoj ideologiji Čovića i Dodika!" širi mržnju prema Srbima i diže paniku i nastavlja se rečima:

- Ne zaboraviti nikada da je Aleksandar Vučić pitomac Vojislava Šešelja! Jednom rukom daje vakcine Bosni i Hercegovini, a u drugoj drži napalm da je sprži!

Dnevni avaz se bavi temom koliko su bošnjačke stranke dobile glasova na izborima u Srbiji pa navodi da  "prema trenutnim podacima Republičke izborne komisije, a u koju nisu uračunati glasovi dijaspore, projekcije RIK-a predviđaju dva mandata za SDA Sandžaka i tri mandata za listu "Muftijin amanet".


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP