Glas Javnosti

SRBOMRZAC! Ovo je Valentin Incko veliki neprijatelj svega srpskog!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Valentin Incko je austrijski diplomata koji je u martu 2009. postao visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu.

Incko je slovenačkog porekla, ali je još njegov otac postao veliki Nemac, dok je bio pripadnik Gestapo u nacističkoj Nemačkoj. 

Kada je došao za visokog predstavnika u BiH muslimani su imali velika očekivanja od njega nadajući se da će da ukine Republiku Srpsku i omogući im da naprave unitarnu BiH u kojoj bi, kao što to rade u Federaciji sa Komišićem, birali podobne i prodane Srbe da budu na funkcijama. Čelični stisak moćne Rusije, koja se opet digla iz pepela, mu je brzo pokazao gde mu je mesto, ali on ipak nije odustajao od avanturizma. Možda nije pokušavao da smenjuje predsednike i premijere, kao što su radili njegovi prethodnici, ali je konstantno pretio i zahtevao.

Za to vreme je konstantno podržavao muslimanske težnje ka unitarnoj državi, sprečavanje istraživanja zločina nad Srbima i saznavanje istine o ratnim događajima i zatvaranje oba oka na činjenicu da je BiH postala jedan od glavnih svetskih centara islamskog terorizma i ekstremizma. Njegovo vreme na mestu visokog predstavnika za BiH može da se posmatra kao vreme koje je nepovratno izgubljeno i kao 12 godina propuštenih šansi da BiH postane normalno društvo na bilo koji način.

Uporno je odbijao da se pojavi na bilo kojem mestu gde se obeležavao pomen ili sećanje na srpske žrtve tokom građanskog rata, ali je zato bio nezaobilazan u Srebrenici i na drugim mestima gde se fabrikovao lažni narativ o tome šta se dešavalo u BiH. Takođe se redovno žalio na srpske političare i označavao ih kao one koji sprečavaju napredak BiH. Islamizam Bakira Izetbegovića i njima sličnih nije ni pominjao. Čak je smatrao da je ružno što je Milorad Dodik štampao "Islamsku deklaraciju" Alije Izetbegovića na engleskom i delio svim stranim zvaničnicima kako bi ih upoznao sa kim je imao posla srpski narod 1991. i šta mu se spremalo da nije organizovao odbranu.

Relativno pasivno i prikriveno srbomrzačko ponašanje pretvorio je u otvoreno i agresivno početkom ove godine kada je tražio da Skupština Republike Srpske oduzme odlikovanja svima onima koji su osuđeni u lažnom sudu u Hagu, ali i zahtevom da se proglasi krivičnim delom negiranje navodnog "genocida" u Srebrenici. Kada mu to nije pošlo za rukom počeo je da preti i na kraju je ostvario pretnju. 

Malo pre odlaska sa funkcije doneo je ukaz da se izmeni Krivični zakon i da se u njemu definiše kao krivično delo negiranje navodnog "genocida" u Srebrenici. Mnogi tvrde kako je Dodik odlično procenio taj njegov potez kao "poslednji ekser u mrtvački sanduk Bosne i Hercegovine". Umesto da doprinese miru i stabilnosti u BiH on je ovim potezom doveo tu zemlju na ivicu raspada. Svi politički faktori u Republici Srpskoj su jasno rekli da nemaju nameru da prihvate ovaj nametnuti član zakona i da će se svim sredstvima boriti protiv njega. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR