Glas Javnosti

BUFON: Stidim se što sam ovo uradio

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Đanluiđi Bufon, jedan od najboljih golmana sveta, istakao je u intervjuu da je u srednjoj školi kupio diplomu i da se zato zbog tog postupka danas kaje.

Kada neko pomene fudbalske golmane, prvi koji pada na pamet svima je Đanluiđi Bufon. 

Slavni Italijan je ispisao stranice fudbalske istorije, odbranio neke neverovatne šuteve, ali je u jednom intervjuu priznao da je u srednjoj školi uradio nešto čega se stidi i sada u poodmaklim godinama. 

Profesionalni sportisti se vrlo rano odlučuju da će im sport biti primarni posao, pa zbog toga rano napuštaju školu, ili je završavaju vanredno. 


Bufon je ispričao da postoji odluka vezana za njegovo srednjoškolsko obrazovanje koje se stidi i dan danas. 

- Puno sam grešio, pogotovo kad sam bio mlad. Najmanje sam ponosan na to što sam s 18 godina kupio diplomu. Ne bih to ponovio, jer je nepravedno. Išao sam prečicom, iako nikad nisam bio tip osobe koja traži prečice za bilo šta u životu - rekao je Bufon u intervjuu za La Republiku. 

Lepo je što jedna takva legenda priča o stvarima kao što je kupovina diplome kao greški koju je napravio i svi se nadaju da bi tako mogao da utiče na mlade ljude da ne ponove istu. Nažalost, danas je gotovo svakodnevna pojava postala kupovina diplome i naravno da treba kazniti svakoga ko to uradi. 

Bufon je branio 30 godina, a karijeru je završio u 45. godini prošlog leta. 


Italijan je ponikao u Parmi iz koje je na leto 2001. prešao u Juventus za koji je branio čak 17 godina. Potom seli u PSŽ gde je bio dve sezone, a onda je sve iznenadio povratkom u Parmu gde se sada i penzionisao.

U reprezentaciji Italije upisao je čak 176 utakmica i bio je deo ekipe koja je 2006. postala prvak sveta. Iako je imao veliku karijeru, ostaje žal što nikada nije osvojio Ligu šampiona, ali je zato deset puta bio šampion Italije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR