Glas Javnosti
posta

'Skrnavite ličnost patrijarha Pavla, ružno i sramota'! Uklonjen spomenik pokojnom poglavaru SPC-a (VIDEO)

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Rad akademskog vajara Ljubomira Lackovića, Spomenik patrijarhu Pavlu koji je postavljen na Vizantijskom trgu u kompleksu Andrićgrada, uklonjen je tokom noći

Kako pišu bosanski mediji, za sada nije poznato ko je uklonio spomenik iako je to juče najavljeno iz Andrićevog instituta u Višegradu.
Iz Andrićgrada pojašnjavaju da je spomenik uklonjen jer je trebalo da bude izložen samo tokom vidovdanskih svečanosti, piše Mondo.

 Spomenik je svečano otkriven 29. juna u prisustvu člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i režisera Emira Kusturice.

Javnost negodovala
Baš kao i prethodni spomenik patrijarhu Pavlu koji se nalazi u Beogradu kod Tašmajdanskog parka, i ovaj spomenik je izazvao mogo različitih reakcija na društvenim mrežama, a mnogi nisu oduševljeni. Jedan od njih je bivši bosanski državni ministar sigurnosti Dragan Mektić.

"Ako sam dobro shvatio ovo je umetnička skulptura blagopočinivšeg Patrijarha Pavla. Ovo je bruka i sramota i bogohuljenje", napisao je Mektić na Tviteru.

I mnogi drugi korisnici društvenih mreža izneli su mišljenje da spomenik ne odgovara poglavaru crkve, a nekima se učinilo da više podseća na stvorenja poput predatora iz filma "Osmi putnik" ili na "transformersa".

"Kakvo je ovo čudovište? Sramota!", "Patrijarh Pavle predstavljen kao demon, sotona", "Skrnavite ličnost patrijarha Pavla, ružno i sramota", samo su neki od komentara ljudi na društvenim mrežama.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR