Glas Javnosti

SKANDAL U SREBRENICI! Bošnjački odbornici POBEGLI, neće da odaju počast NI SRPSKIM NI SVOJIM ŽRTVAMA!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Bošnjački predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, bojkotovali su komemorativnu sednicu Skupštine opštine Srebrenica, posvećenu odavanju počasti svim žrtvama minulog rat, koja se od 2007. godine održavala 10. jula. a sve zbog usvajanja Rezolucije o stradanju Srba u 20. veku.

Srebrenički načelnik Mladen Grujići, osudio je bošnjačko bojkotovanje  komeorativne sednice, napominjući da su ovo dani kada su emocije na višem nivou. Ono što nema alternativu je mir i suživot.

- Ovde se desio zločin nad svim narodima. U Memorijalnom centru su ukopani vojnici koji su ubijali  srpski narod. Istraga komisije za zločine Republike Srpske utvrdila je da se u Srebrenici nije desio genocid i ja iz mojih usta nikada neću izgovoriti da je u Srebrenici bio genocid - naglasio je Grujičić.

On je naglasio da Srebrenici  treba  istina. Kada istina pobedi, kaže onda će biti sve drugačije pa možda i kvalifikacije. Stav je jasan i zna se iz kojih razloga, ali ono što je bitno da mi u Srebrenici na ovakav način odajemo počast svim nedužno stradalim žrtvama i šaljemo poruku da svi oni koji su činili zločine treba da odgovaraju. Mi u Srebrenici smo ponosni jer u proteklom periodu nismo imali ozbiljnih incidenata na nacionalnoj osnovi - rekao je Grujičić.

- Ovo su dani i trenutci kada su emocije na višem nivou i razumljiva je i neka teška riječ. Ono što nema alternativu je mir i suživot. Tokom cijele godine treba da stvaramo bolje uslove. Bez obzira kakve uslove imali Srebrenica danas umire. Trend koji imamo je da ljudi odlaze, u proteklim godinama je iz Srebrenice otišlo preko deset hiljada ljudi. Danas kada ode jedna porodica mi osjetim - naveo je Grujičić.

Radomir Pavlović, potpredsjednik Skupštine općine Sebrenica, koji predshedavao komemorativnoj shednici, pozvao je sve Srbe da 11. jula dogu u Bratunac na centralnu manifestaciju stradanja Srba. 

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR