Glas Javnosti

SKANDAL U ŠKOLI: Nastavnik odbija da poštuje mere zaštite za vreme epidemije, DOLAZI NA ČASOVE BEZ MASKE I NIJE PRVI PUT DA PRAVI PROBLEME! (FOTO)

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas Javnosti

Slaviša Spasojević nastavnik matematike i fizike u OŠ ’Sveti Sava’ u Modriča uporno odbija da postuje mere zastite za vreme pandemije, a sada je pokrenuo i polemiku na društvenim mrežema oko nošenja maski koje on odbija da nosi za vreme nastave

Direktor škole Zlatko Lazić kaže da se Spasojević oglušio o zaštitne mere iako je znaoda su ih usvojile državne institucije. .

- Pošto se prvog dana nastave pojavio bez maske, opomenuo sam Spasojevića da to ne čini, jer u protivnom neće moći da drži časove. On moje upozorenje nije prihvatio pa se i sutradan u školi pojavio bez maske. Razgovarali smo potom više od dva sata o njegovom ponašanju, ali je on ostao pri vlastitoj odluci da ne poštuje propise koje nam je dostavilo Ministarstvo prosvete kao i preporuke Instituta za javno zdravlje i Ministarstva zdravlja Republike Srpske.

 

Kad se Spasojević i trećeg dana u školi pojavio bez maske i pri tome odbio da postupi po pismenom upozorenju, direktor Lazić ga je udaljio iz nastave. Umesto Spasojevića angažovan je drugi nastavnik. .

Nastavniku Spasojeviću ovo nije prvi put da pokazuje samovolju i odbija da poštuje odluke škole u kojoj je zaposlen. Nedavno je odbio da učestvuje u organizovanju onlajn nastave, a sada, putem društvenih mreža, nastoji da opravda vlastitu nedsciplinu. .

(Glas javnosti/Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR