Glas Javnosti

SARAJEVO UDARILO NA SRBE! Usvojena deklaracija kojom se ZABRANJUJE DIZANJE TRI PRSTA!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je besposlen mozak đavolje igralište i da u duhu te stare izreke vidi i usvojenu deklaraciju o zabrani dizanja tri prsta u Kantonu Sarajevo.

Dodik je rekao da ne zna da li da se smeje ili zabrine zbog nastavka pritiska na obesmišljavanje i poništavanje svega srpskog u BiH.

"Sledeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta ili zabrana da se krstimo sa tri prsta. Kako su krenuli ništa me ne bi iznenadilo.

Znajući noviju istoriju ovog prostora ne bih potcenjivao uticaj ove deklaracije na muslimane u BiH, jer i sve zlo u BiH počelo je napadom na srpsku zastavu i srpskog svata u Sarajevu. Dakle, napadom na simbole i tradiciju Srba", naglasio je Dodik za Srnu.

On je podsetio i da je dizanje tri prsta deo te tradicije.

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas, na predlog Kluba SDA, usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija.

Federalni mediji objavili su juče fotografiju na kojoj je novoimenovani ministar bezbednosti u Savetu ministara Nenad Nešić pred zgradom zajedničkih institucija u Sarajevu podigao tri prsta, posle čega je usledila i deklaracija, prenosi RTRS.

Glas javnosti/Sputnjik/RTRS

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR