Glas Javnosti

САД МУ МОЖДА И ОПРОСТЕ: Најзаслужнији човек за невероватан успех Хрватске стигао у суд на саслушање

Bosna i Hercegovina
Autor: Глас јавности / Аваз.ба / од 17.07.2018.

Здравко Мамић, саветник НК Динамо који је у Хрватској неправоснажно осуђен на шест и по година затвора, стигао је у Суд БиХ у друштву свог адвоката Здравка Рајића.

Како јавља репортер "Дневног аваза" с лица места, у Суду БиХ је данас заказано ново рочиште Мамићу, а тиче се захтева хрватског правосуђа да се Мамић изручи овој држави.

Подсећамо, Суд БиХ је раније одбио такав предлог, али је, према жалби Тужилаштва БиХ, укинуо првостепено решење и одлука је враћена на разматрање Ванпретресном већу.

Но, Тужилаштво БиХ, након што је пре месец добило документацију од Министарства правде Хрватске, послало је Суду БиХ предлог, у којем наводи да не постоје услови за Мамићево изручење.

Данас ће о томе суткиња Татјана Косовић, након што саслуша стране у поступку известити Ванпретресно веће, а које ће у даљу процедуру упознати и министра правде БиХ Јосипа Грубешу.

Међутим, реч је о пукој процедури, јер Мамић као бх. држављанин не може и неће бити изручен Хрватској, а ни према условима споразума двеју држава, кривично дело за које се терети уопште није обухваћено.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR