Glas Javnosti

REPUBLIKA SRPSKA U BOJKOTU! Srpski predstavnici od SUTRA ne učestvuju u radu zajedničkih institucija BiH!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Od sutra predstavnici Republike Srpske ne učestvuju u radu zajedničkih institucija BiH, poručeno je na konferenciji za novinare nakon održanog sastanka predsednika svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj.

Sednicu je sazvao predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović koji je istakao da je na sastanku rasprava bila veoma konstruktivna i da je doneseno nekoliko zajedničkih zaključaka

Nedeljko Čubrilović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske nakon sastanka lidera parlamentarnih političkih partija iz Republike Srpske rekao je da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH.

Jedan od zaključaka sastanka je da se u proceduru biti upućene izmene dva zakona.

- Ne povlači se niko ali nema uslova za rad u Savetu ministara, Predsedništvu BiH I Parlamentarnoj skupštini BiH, rekao je Čubrilović.

Branislav Borenović, lider PDP, rekao je da to znači da neće biti donošene odluke u tim institucijama do daljeg, odnosno dok se ne reši pitanje nametnutog zakona.

 

Mirko Šarović, predsednik SDS, rekao je da su svi saglasni da se više nikada neće prihvatiti bilo koja odluka visokog predstavnika.

Milorad Dodik, lider SNSD, rekao je da se odluka Incka odbacuje kao ništavna i da srpski predstavnici u institucijama BIH neće učestvovati u odlučivanju.

Takođe, dogovoreno je da se na jednici NSRS koja će biti u petak nađu izmene dva zakona te da će ta sednica biti zatvorena za javnost.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR