Glas Javnosti

Republika Srpska čestitala pobedu Erdoganu

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Ova odluka birača nije važna samo za Republiku Tursku, već za svet, istakao je Milorad Dodik

Drugi krug predsednikih izbora pratio se s interesovanjem i u Republici Srpskoj. Za razliku od minulih vremena, politika Ankare u poslednjnih nekoliko godina ne izaziva primetan revolt u Republici Srpskoj i u dobroj meri se opisuje kao pristup ozbiljne zemlje koji ne potipaljuje vatru, već poziva na dogovor bez mešanja sa strane.

Stoga se moglo primetiti da je postojala doza blagog navijačkog raspoloženja mežu srpskim vođama u odnosu prema aktuelnom turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, koji je odneo i pobedu na izborima u nedlju, bez obzira na to što se iz Banjaluke često može čuti da Ankara pokušava biti neutralna, ali da su svesni da će, kad je reč o BiH, po stratešim pitanjima i klljučnim trenucima uvek biti na strani Bošnjaka.


Predsednik Republike Srpske čestitao je Erdoganu pobedu na izborima, i istakao da su novom-starom predsedniku „milioni birača dali su svoj glas, svoje nade i svoje povjerenje“. „Ova odluka birača nije važna samo za Republiku Tursku, već za svet“, istakao je Dodik.

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je Erdoganu pobedu, ističući da je ova njegova pobeda rezultat uspešne politike koju vodi, kao i ogromnog truda koji ulaže s ciljem jačanja Turske na putu razvoja i prosperiteta.

„Poštovani prededniče, upućujem vam iskrene čestitke povodom izbornog rezultata i ostvarenog trijumfa u drugom krugu predsedničkih izbora. Koristim ovu priliku da izrazim uverenje da je turski narod izabrao put koji uključuje ekonomski prosperitet, socijalno blagostanje, kao i regionalnu stabilnost“, naglasila je Cvijanovićeva.


Ona je izrazila uverenje da će, na obostrano zadovoljstvo, biti nastavljena dosadašnja dobra saradnja sa Turskom i realizacija zajedničkih projekata.

Glas javnosti/P02S


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR