Glas Javnosti

PRVA POSETA PATRIJARHA BANJA LUCI! Porfirije: Vi ste najbolji dokaz da Bog nije ostavio svoj verni narod

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Patrijarh srpski Porfirije poručio je u Banjaluci, u Republici Srpskoj, da je narod tih krajeva najbolji mogući dokaz da Bog nije ostavio svoj verni narod.

„To što se u Republici Srpskoj i na ovim prostorima vera probudila iz pepela jeste dokaz da je Crkva Hristova nešto što nikada nije prestalo“, rekao je patrijarh Porfirije u besedi u Hramu Svete Trojice nakon što je služena doksologija u čast njegovog dolaska.

On je podsetio na reči apostola Pavla koji moli braću da nema razdora među njima, da budu utvrđeni u jednoj misli, da pokažu smirenje ako to služi za jedinstvo u Hristu i dodao da ne treba mnogo pameti i sposobnosti za zapažanje da bi se uočilo šta se sve za nekoliko decenija desilo na tim prostorima.

„Onda kada je izgledalo da je Crkva Hristova ne samo skrajnuta iz života ljudi na ovim prostorima, nego da je potpuno ukinuta i da nema šanse da se opet pojavi, sila i ljubav Božija se pojavila. Zato, braćo i sestre, na vama, vašim životima Gospod je pokazao da je On Bog ljubavi i da čini čuda, čini čuda tamo gde se izgubila svaka nada da ima Gospoda, ali se nije izgubila vera u njega“, naglasio je Porfirije.

To je prva poseta patrijarha Porfirija Banjaluci. Patrijarh će sutra zajedno sa vladikom banjalučkim Jefremom služiti liturgiju u manastiru Miloševac kod Prijedora.

Manastir je obnovljen nakon više od tri veka od potpunog uništenja tokom austrijsko-turskog rata.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR