Glas Javnosti

PROTERANA SA POSLA ZBOG SRPSKE ZASTAVE I ŠAJKAČE: Filozofski fakultet u Tuzli PREKIDA SARADNJU sa asistentom zbog OVE fotografije!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Admira Kalabić objavila je na svom Fejsbuk profilu fotografiju na kojoj se slikala sa srpskom zastavom i šajkačom na glavi na kojoj se nalazi kokarda, što je bio povod za Filozofski fakultet u Tuzli da pokrene proceduru za raskid saradnje sa njom.

Profesor Filozofskog fakulteta Mirza Mehmedović potvrdio je ovu šokantnu vest.

- Već je pokrenuta procedura za raskid saradnje. Na ovaj način je Filozofski fakultet pokazao da je adekvatno odgovorio na ovakvo ponašanje. Lično podržavam svaki oblik sankcija protiv ovakvih osoba, odnosno onih koji negiraju ustavni poredak BiH. To se posebno odnosi na nastavnike, koji bi, zbog posla koji obavljaju, trebali biti uzori u svom ponašanju svim ostalima i koji bi trebali promovisati istinske vrednosti - kazao je za Oslobođenje Mirza Mehmedović.

Inače, Admira Kalabić, nije zaposlena na Filozofskom fakultetetu u Tuzli. Ona je na ovom fakultetu angažovana kao asistent na Odseku za nemački jezik, ali na osnovu ugovora o delu.

Foto: Youtube/ PrintscreenAdmira nije želela da se oglasi za medije.

Zbog sporne fotografije na kojoj gospođica Kalabić drži srpsku zastavu i nosi kapu sa kokardom na glavi, reagovalo je i Studentsko veće Filozofskog fakulteta u Tuzli, koje je tražilo reakciju nadležnih.

- Pitamo se kolika je slučajnost da se takva objava nađe u javnosti nekoliko dana pre Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, dok se u javnosti takođe promovišu sporne, anti-državne izjave političara iz bosansko-hercegovačkog entiteta Republike Srpske, navodi se, između ostalog, u javnom saopštenju studentske organizacije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR