Glas Javnosti

PROIZVODIO I PREPRODAVAO! U velikoj akciji policije zaplenjena laboratorija za drogu i velike količine spida

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Aleksandar K. (28) iz Bijeljine uhapšen je nakon što je policija u njegovoj kući pronašla devet kilograma spida i improvizovanu laboratoriju za proizvodnju droge, kao i određenu količinu novca.

"Pronađena je improvizovana laboratorija za proizvodnju droge u kojoj je pronađeno devet kilograma i 197 grama spida. Nađena su i 22 litra metanola, jedna veća digitalna vaga, određena količina novca te veći broj predmeta koji se koriste za proizvodnju spida na kojima se nalaze tragovi ove droge", saopšteno je iz PU Bijeljina.

Policija je pronašla i novac koji najverovatnije potiče od prodaje narkotika i to oko 900 maraka i 255 evra, piše Srpskainfo.

Istakli su da su pretresi vršeni pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a po naredbi Okružnog suda u Bijeljini.

Dodaju da će policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, nakon što ga ispitaju, osumnjičenog uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga predati u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.

Ovo je prvi put da je policija na području Republike Srpske pronašla laboratoriju za ovu vrstu droge.

Prema nezvaničnim informacijama od izvora bliskih istrazi, sumnja se da je osumnjičeni duže vreme proizvodio ove narkotike i prodavao ih konzumentima u Bijeljini i šire.

Posedovao je i mašinu za vakuumiranje te je pomoću nje narkotike pakovao u manje paketiće.

Tragovi droge nađeni su i na digitalnoj vagi koju je takođe posedovao.

Policija nastavlja istragu o tome s kim je srađivao i da li je osumnjičeni imao pomagače.

Nezvanično saznajemo da Aleksandar K. nema policijski dosije i da do sada nije hapšen zbog droge.

Ipak mu preti višegodišnja robija ako mu se za delo za koje ga terete dokaže krivica, jer je za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga predviđena kazna od jedne do 10 godina zatvora, a od pet do 15 godina ako je narkotike prodavao deci ili u školi, ili na drugim mestima za obrazovanje.

BONUS VIDEO: SRBIN OTKRIVA KOJE SU TO METODE U OBRAČUNU SA LJUDIMA: Kina vlada svetom preko parapsihologa


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR