Glas Javnosti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA HULIGANE KOJI SU NAPALI SRBE NA ILIDŽI: Svi uhapšeni su iz Sarajeva starosti od 20 do 28 godina

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti/Nova

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je jednomesečni pritvor za svih deset uhapšenih zbog napada na roditelje dece iz Srbije, u kom je jedan od njih uboden nožem.

Tokom "Junior kupa" u Ilidži grupa huligana je bacila suzavac, a onda sačekala ispred hotela roditelje i povredila jednu osobu iz Beograda.

Kako se obrazlaže, pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke.

Osim toga, postoji i bojazan da bi mogli da prikriju dokaze ili ponove krivično delo nasilničko ponašanje, navela Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva. Time će se sada baviti Opštinski sud u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni za napad na Srbe ranije su prošli kriminalističku obradu u Policijskoj upravi Ilidža, nakon čega su, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu, predati u dalju nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Svi uhapšeni su iz Sarajeva i starosti su od 20 do 28 godina. Do incidenta je došlo 14. januara, a napad na roditelje i decu iz Srbije nije bio jedini koji je izazvao mnogo negativne pažnje u regionu.

Na istom turniru je snimljeno i kako deca iz Splita viču "Ubij Srbina", zbog čega je takođe ostao gorak ukus sa turnira u celosti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR