Glas Javnosti

POLITIČKI MOTIVISAN PROGON! DODIK: Ovo je pokušaj da se sahrani Republika Srpska!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je da postoji politički motivisano ponašanje Suda i Tužilaštva BiH prema Republici Srpskoj koja ima jasna ustavna prava.

- Ovo je pokušaj da se sahrani Republika Srpska. Mi koji smo predmet progona ne smatramo da smo RS, ali široka kriminalna aktivnost pravosuđa BiH govori da je njihova meta RS i njene institucije. Obuhvat je zaista impresivan, poslanici, koji su slobodni da se politički ponašaju, su napadnuti od tog političkog ološa. Nema osnova za to. Srpska sve radi po Dejtonu i Ustavu. Politički predstavnici imaju politički imunitet, ako nisu počinili krivična dela opšteg kriminaliteta – rekao je Dodik, piše Srpskainfo.

On je ovaj proces uporedio sa sudskim procesom protiv Petra Kočića.

Dodik je istakao da Sud i Tužilaštvo BiH rade po nalogu političkog Sarajeva i da je u pitanju politički progon, izrazivši žaljenje što je, kako je rekao, opozicija iz Republike Srpske upletena u to.

- Žao mi je što je opozicija iz Republike Srpske upletena u to, jer u svojim izjavama žestoko optužuju RS, tvrdeći da je nešto trebalo da se uradi na nivou BiH. Srpska će se organizovano braniti. U roku od mesec dana imaćemo na dnevnom redu zakone koji će definisati pravosudni sistem. Zabranićemo delovanje i rad Suda i Tužilaštva BiH i činićemo sve da se stvori nezavisno i neutralno pravosuđe. To ne možemo da obezbedimo u okviru onoga pšto imamo na nivou Sarajeva – kaže Dodik.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP