Glas Javnosti

PENZIONER IZ BOSNE BRINE O DVA MEDVEDA: Otkupio ih od LOVACA koji su im UBILI MAJKU! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Penzioner Emin Ljutić (70) iz Gornjeg Vakufa već više od deset godina ima dva neobična kućna ljubimca - medvede Laku i Gvidu, sa njegovim ostalim životinjama, žive uz obalu reke Bistrice. Ljutić je Laku i Gvidu otkupio od lovaca koji su im ubili majku. Ima ih otkad su bili mečići i kaže da nikako ne bi želeo da ih proda, iako je ponekad dosta zahtevno brinuti se o njima.

Na njih je do sada, kako kaže, potrošio više od 150.000 maraka, a osim njih društvom mu prave vučica i vuk, nekoliko pasa i ribe, prenosi "Klix.ba".

Njegove neobične ljubimce posećivali su i članovi raznih udruženja i organizacija iz inostranstva sa željom da naprave azil za životinje, jer je u domaćinstvu Ljutića u jednom momentu stanovalo čak 58 pasa lutalica. Međutim, na put su im stala neadekvatna zakonska rešenja.

Otkriva da je samo za jednog medveda potrebno oko 20 kilograma hrane dnevno, a Emin im daje raznovrsne namirnice, od kukuruza, preko banana, raznog bilja i kiselih paprika, do jogurta, koji ove životinje piju samostano - iz flaše.

Laku i Gvidu Ljutić je otkupio od lovaca koji su im ubili majku, ali ih ne bi prodao "ni po koju cenu" i iako briga o njima ponekad ume da bude zahtevna, pomoć dobija sa svim strana. Lokalni mesari uvek su raspoloženi da mu dostave meso koje ne uspeju da prodaju, a komšije rado donose kruške i med.

Sve Eminove životinje reaguju na njegove komande i skaču mu u zagrljaj na samo jednu reč.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR