Glas Javnosti

'PENA PARTI' BI MOGLA SKUPO DA KOŠTA NEKADAŠNJEG MINISTRA: Bivši član vlade pod istragom zbog mogućeg zagađivanja reke (VIDEO)

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Nekadašnji ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić nalazi se pod istragom nakon što je organizovao žurku sa penom na reci Ukrini.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske osudilo je upotrebu hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima, jasno aludirajući na Mektićevu žurku:


- Na osnovu do sada prikupljenih podataka utvrđeno da je pena nastala iz topa za generator pene. 'Vode Srpske' su već naložile da se uzme uzorak vode za hemijsku analizu, navodi se u saopštenju Ministarstva, uz informaciju da "upotreba hemikalija može da bude pogubna po biljni i životinjski svet koji živi u reci". 

- Posebno problematično jeste to što se sve zbilo na Ukrini, jedinstvenoj po fenomenu zvanom "cvetanje reke", ili "ukrinskom vodenom cvetu".

- Neshvatljivo je i nedopustivo da se u svrhu zabave u reku ispuštaju hemikalije, a ministarstvo će do kraja insistirati da se utvrde sve okolnosti i kazne počinioci ovakvog zagađenja reka, stoji u saopštenju Ministarstva.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR